A nagy tesztelős meetup

Mikulás másnapján, mikor már kiürültek a csizmák és elfogytak a csokik várni fogunk Titeket egy frankó évzáró meetup-al. A novemberihez hasonlóan ezúttal is három különálló, érdekes témával készülünk.

1. Az estét Radics Richárd (Supercharge) nyitja a “React Native túlélés törvényei”-vel.

Érdekes út vezetett eddig az előadásig, emlékszem, pár hónapja még egy provokatívabb előadás ötletről mesélt nekem Ricsi, “miért ne használj React Native-ot”, de azóta sokat változzon a véleménye. Több mint 5 év Android után az elmúlt fél évet React Native-al töltötte, és bizony kellemesen csalódott, már a 4. projektet fejleszti ebben.

Ma már az foglalkoztatja hogyan használhatjuk jól ezt a technológiát. Mert aki próbálkozott vele tudja, hogy részeiben még mindig elég KRÉZI, a best practice-k / workaround-ok még csak most alakulnak ki.

Az előadásában svédasztalszerűen oszt meg veletek bevált megoldásokat számos témakörökben:

 • project setup,
 • libraries,
 • debugging,
 • CI.

Ezek együtt adnak majd egy jó kis túlélő csomagot.

2. Ezt követően Fónagy Balázs (Supercharge, Head of UX) veszi át a “színpadot”, “A UX-es legfontosabb támasza a fejlesztő” cimű előadásával.

Bizonyosan minden UX-es sokat tudna mesélni arról a lehangoló élményről, amikor a gondosan megtervezett szoftver az implementáció után alig hasonlít az eredeti elképzelésükre.

Ennek oka lehet a nem kellően felkészült fejlesztő csapat is, ám sokszor nem ez a probléma. Megtörténhet, hogy a UX-es úgy álmodik, hogy fittyet hány a technikai realitásokra.

Mivel a legtöbb designer nem tapasztalt fejlesztő, így számukra egyetlen módja van annak, hogy a termék folyamatosan a megvalósítható és megfizethető halmazok metszetében maradjon: szoros együttműködés a mérnökökkel.

Az előadásban erről a közös munkáról fog beszélni valamint megosztja veletek az általuk leszűrt tanulságokat.

3. Az estét Velvárt András előadása zárja. Meglehetősen el fog térni az előző kettőtől, igazi frankó évzáró téma, filózós, beszélgetős, egyet nem értős. “Mit fogsz csináni 5 év múlva?”.

És méginkább, mit fog egy átlagos felhasználó csinálni? Mit jelent majd neki az informatika, hogyan kommunikál a számítógépével? Az AR/VR/MR, a mesterséges intelligencia és a felhő együtt gyökeresen megváltoztat mindent, amit ma a számítástechnikáról gondolunk – sőt az egész világot. Erre jobb lesz felkészülni. Nem mondhatjuk majd, hogy nem szólt nekünk!

Részletek, illetve nagyjából így számolhattok idő tekintetében:

 • 18:00 - Kapunyitás, szokás szerint némi pizzával és sörrel.
 • 18:30 - Kezdés, rövid bevezető után máris jön az első előadás.
 • 19:00 - Második előadás.
 • 19:30 - Szünet, pizza és sör.
 • 19:45 - Harmadik előadás.
 • 20:30 - Kerekasztal beszélgetés.
 • 20:50 - “Afterparty”, maradék pizza és sörözés.

Várunk titeket, tuti jó kis este lesz. :)